Παίζω και ΜαθαίνωΟ πλανήτης μας αντιμετωπίζει σήμερα πολλά προβλήματα. Μπορείτε να συνθέσετε τα κομμάτια του κάθε puzzle για να εντοπίσετε τα προβλήματα αυτά.


Πυρκαγιές

preview56 pieceΠυρκαγιές

Κλιματική αλλαγή

preview54 pieceΚλιματική αλλαγή

Όξινη βροχή

preview54 pieceΌξινη βροχή

Αέρια θερμοκηπίου

preview54 pieceΑέρια θερμοκηπίου

Πετρελαιοκηλίδα

preview54 pieceΠετρελαιοκηλίδα

Τρύπα του όζοντος

preview54 pieceΤρύπα του όζοντος

Μόλυνση των θαλασσών

preview54 pieceΜόλυνση των θαλασσών

Μόλυνση από εργοστάσια

preview54 pieceΜόλυνση από εργοστάσια

Μόλυνση του πλανήτη

preview54 pieceΜόλυνση του πλανήτη

Ο πλανήτης μας λοιπόν είναι στο κόκκινο...... 
Συνθέστε τα κομμάτια του puzzle για να δείτε τι συμβαίνει γύρω μας....


preview40 piecePlanet in red

Το βιβλίο: "Ο κόσμος καίγεται" αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Ελισάβετ η οποία ετοίμασε το παρακάτω σταυρόλεξοΑν πατήσετε πάνω στην εικόνα θα μεταφερθείτε σε σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου μπορείτε να παίξετε και να μάθετε από το παιχνίδι: Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!


Ποιος θέλει να γίνει εκατομυριούχος εντοπίζοντας περιβαλλοντικά ζητήματα;Τι θα κάνατε για να προστατεύσετε το περιβάλλον και να παραμείνετε υγιείς; Εμείς, στην τάξη παίξαμε το παιχνίδι Honoloko, ένα παιχνίδι που βρίσκεται στη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη γωνιά του παιδιού.
Πατήστε πάνω στην εικόνα θα μεταφερθείτε σε σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου μπορείτε να παίξετε και να μάθετε από το παιχνίδι: Honoloko

http://honoloko.eea.europa.eu/Honoloko.html


Η Στοκχόλμη, το Αμβούργο, η Βιτόρια-Γκαστέις, η Νάντη, η Κοπεγχάγη και το Μπρίστολ κέρδισαν όπως είδαμε στο μάθημα της Γεωγραφίας το βραβείο της Πράσινης Πρωτεύουσας. Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο και μετά μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι που ακολουθεί και να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας. «Στον αστερισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» μας έφερε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι επανεκδομένο το 2011, το οποίο ανακαλύψαμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Παρουσιάστηκε λοιπόν, άλλη μια καλή ευκαιρία να παίξουμε και πάλι. 

Στον αστερισμό της ΕΕ on PhotoPeach

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις μας ως Ευρωδιασώστες που νοιάζονται και επιθυμούν ένα καλύτερο περιβάλλον, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, κατασκευάσαμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι με ανακυκλώσιμα υλικά και οδηγίες συνταγμένες βάσει του γραμματικού φαινομένου της σχετικής ενότητας στη Γλώσσα (χρήση οριστικής, προστακτικής ή υποτακτικής για τη σύνταξη οδηγιών σε παιχνίδια). Το ονομάσαμε «Ευρωπρασινούπολη» μια και παίζοντας το, θέλαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας Πράσινη Πόλη στην Ευρώπη.

Ευρωπρασινούπολη on PhotoPeach

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου