Θέατρο και Λογοτεχνία


Μας αρέσει να διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία. Μ' ένα βιβλίο ταξιδεύουμε πολύ. Γνωρίζουμε καινούριους τόπους, άλλους ανθρώπους, διαφορετικό τρόπο ζωής. Μια και το θέμα μας είναι σχετικό με το περιβάλλον και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει ανατρέξαμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας για να διαβάσουμε σχετικά κείμενα.
Την ώρα της Φιλαναγνωσίας διαβάσαμε από το βιβλίο "Τρελοβάπορο χωρίς τιμόνι", της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη, το κείμενο: Η Νερανιώ
Αναφέρεται σε ένα κορίτσι, που επηρεασμένο από νεράιδες, προσπάθησε να πείσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τη φύση προς το χειρότερο. Όταν όμως είδε πως τα παιδιά ήταν δυστυχισμένα, άλλαξε συμπεριφορά.
Το κείμενο μας προβλημάτισε γιατί σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι, σαν τις νεράιδες, που δεν αγαπούν το περιβάλλον και του κάνουν κακό. Θελήσαμε να το δραματοποιήσουμε και να δώσουμε τη δική μας θεατρική πινελιά, ως περιβαλλοντικό μήνυμα.

Αποδώσαμε το κείμενο σε θεατρική μορφή.

Στη συνέχεια μοιράσαμε τους ρόλους, μάθαμε τα λόγια και σα μικροί ηθοποιοί παίξαμε τους ρόλους μας στην αυλή του σχολείου, σε φυσικό περιβάλλον.

Το βιβλίο της Ε.Ε.: "Ο κόσμος καίγεται!" το οποίο και αποτέλεσε την αφορμή για να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα ώθησε τη Φλωρεντία να πάρει συνέντευξη από την αλεπού, το ζώο ήρωα της ιστορίας.

 
 

Καλημέρα σας κυρία αλεπου from kougiouΗ επεξεργασία της ενότητας "Μυστήρια-επιστημονική φαντασία" στο μάθημα της Γλώσσας μας έδωσε την ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με το τι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε σε πλάσματα που ζουν σε άλλους πλανήτες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Γη. Οι σκέψεις αυτές αλλά και οι προβληματισμοί που επικράτησαν αποτυπώθηκαν σε βιβλίο. 

Επιστημονική φαντασία

Σα μικροί Ευρωδιασώστες που είμαστε σκεφτήκαμε ότι ένας από τους τρόπους δράσης μας μπορεί να είναι και το θέατρο. Τα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας αποτέλεσαν τη βάση των αυτοσχεδιασμών μας, μια και πιστεύουμε ότι και με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους μεγάλους για να αναλάβουν κι αυτοί δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου